Sportkaart voor kinderen en jongeren

 

Sport- en beweegaanbod voor álle kinderen en jongeren op Sportkaart gemeente Aalten

Sinds 29 april mogen kinderen en jongeren tot 18 jaar weer buiten sporten. Goed nieuws waar inmiddels volop gebruik van wordt gemaakt.

Verenigingen in onze gemeente hebben alles op alles gezet om mét de vereiste aanpassingen kinderen en jongeren weer te kunnen laten sporten en bewegen. Met name voor de oudere jeugd, waar de 1,5 meter afstandsregel geldt, betekende dit voor veel verenigingen dat de trainingsvorm aangepast moest worden. En natuurlijk moesten ook de binnensportverenigingen een oplossing zoeken om buiten te kunnen sporten. Binnen sporten is namelijk niet toegestaan.

Iedere kind en iedere jongere moet op een verantwoorde en veilige manier kunnen meedoen aan de sportactiviteiten. Ook degenen die niet lid zijn van een vereniging mogen (gratis) meesporten. Maar hoe weet je dan waar je voor welke activiteit terecht kunt?

Daarvoor is de Sportkaart ontwikkeld: kies je sport, neem contact op en doe mee!
Op de sportkaart vind je een totaaloverzicht van het sport- en beweegaanbod in onze gemeente, met de contactgegevens van alle deelnemende verenigingen en sportaanbieders. Ouders en kinderen kunnen zo zelf contact opnemen met de vereniging of aanbieder van de sport of sportieve activiteit die zij graag willen doen. De vereniging of sportaanbieder kijkt vervolgens binnen welke groep plaats is of welk aanbod aansluit op de behoefte.

Hier onder staat het aanbod vanuit Aalten en Dinxperlo

Printversie Aalten vindt u hier

Printversie Dinxperlo vindt u hier

 

Aanbod Aalten

 

Aanbod Dinxperlo