Opening seizoen 2020

Beste Peddelaars en inwoners van de gemeente Aalten,

Aanstaande zaterdag zou openingsrit zijn om het fietsseizoen gezamenlijk te starten met daarna een drankje bij Schiller. Helaas gaat dat niet door in verband met de huidige situatie waarin we zitten.

Gelukkig zijn we allemaal nog gezond, en dat staat voorop. Ook zijn de meesten behoorlijk actief nog bezig. Een stukje fietsen, wandelen, hardlopen. Alleen of met z’n tweetjes. En dat is fijn, want blijven bewegen is belangrijk.

We missen de komende maanden natuurlijk wel het clubgevoel. En wat kunnen we daaraan doen? Twee mogelijkheden:

  • Via de Bkool wordt dit weekend een clubrit klaargezet. Leden die in het bezit zijn van een Bkool kunnen deze gezamenlijk fietsen. Voor instructies hoe deze klaar te zetten, kun je je richten aan Han hantieltjes@hetnet.nl De instructies zal hij ook in de Bkool appgroep en in de appgroep van de toerders delen. Ook voor de leden die een Tacx hebben, kun je je aanmelden op deze rit. Hoe? Han helpt je graag verder.
  • Maak een solo rit.

Van deze twee mogelijkheden vragen we je dan een leuke video te maken van max 30 seconden. Jij laat elkaar/ons weten wat de fiets voor jou betekent. Een gewoon solo ritje? Of op de rollers? Een mooie foto mag uiteraard ook. Als het maar verbindt!

Deze inzending kun je sturen naar: pakraaijeveld@hotmail.com

Graag inzenden voor 31 maart!! Er zijn 3 leuke prijzen te verdienen welke te besteden zijn bij de lokale ondernemer. Zo kunnen we die steunen in deze zware periode.

Rest mij jullie te wijzen op de richtlijnen van de KNWU:
#ridesolo: fiets alleen en houd 1,5 meter afstand
Het voordeel van de wielersport is dat je makkelijk alleen kunt trainen en niet afhankelijk bent van teamgenoten. Fiets dus alleen en vermijd drukke fietsomgevingen om de kans op verspreiding van het virus te beperken. Zorg ook dat je altijd 1,5 meter afstand houdt tot andere verkeersdeelnemers om het risico op verspreiding van het virus te beperken.
Leeg je neus niet op straat: Houd rekening met elkaar en ‘leeg’ of snuit je neus niet tijdens het fietsen. Het is sowieso al niet fraai om te doen en in deze situatie ook niet zonder risico’s. In plaats daarvan kun je beter even stoppen om je neus te snuiten in een papieren zakdoek.
Beperk zware trainingen: Beperk zware trainingen, zoals interval- en bloktrainingen en trainingen van drie uur of meer. Oftewel, inspanningen waar je twee dagen of langer van moet herstellen. Fiets op zo’n manier dat het geen grote aanslag doet op het immuunsysteem. Als het immuunsysteem te zwaar belast wordt, ben je (kort na de inspanning) vatbaarder voor ziekten en virussen, zoals het coronavirus. Tip: in onze trainingsapp Fondo
vind je verschillende trainingsprogramma’s die geschikt zijn om te volgen deze periode.
Doe geen gekke dingen op de fiets: Pas op met risicovolle manoeuvres zoals wheelies en jumps en breng jezelf en anderen niet onnodig in gevaar. Ziekenhuizen hebben hun handen al vol aan het coronavirus.
Zorg goed voor jezelf: In deze tijd is het goed om extra aandacht te schenken aan je persoonlijke verzorging. Houd je ochtendpols bij, zodat je goed kunt monitoren of je al hersteld bent van de training, nog even rustig aan moet doen, of toch iets onder de leden hebt. Gebruik tijdens de training een buff (nekwarmer), douche direct na de training en eet gezond zodat je lichaam optimaal herstelt. Was ook direct je sportkleding. Pak ook die extra uurtjes slaap, zodat het immuunsysteem goed kan herstellen.
Gebruik je verstand: Gebruik tot slot je gezonde verstand. Fietsen is de mooiste sport op aarde, maar onze collectieve gezondheid is belangrijker. Neem zelf verantwoordelijkheid en hou de updates van het RIVM in de gaten.

Let op! Een kleine kanttekening:
Iedereen kan en mag mee doen met deze actie echter zijn de prijzen wel voor leden of “voorlopig leden”.

Ik kijk uit naar de mooie inzendingen.
Blijf gezond!!

Groet
Bestuur Peddelaars