Minestrone met pesto en kaas
Benodigdheden voor 4 porties
400 gram groenterestjes (bijvoorbeeld broccoli, wortel, sperziebonen, kikkererwten of champignons)
1 teentje knoflook
1 ui (rood, wit of sjalot)
(verse) kruiden zoals rozemarijn, oregano, basilicum tijm en laurier
1 liter groentebouillon gemaakt van twee groentebouillonblokjes
400 gram tomatenblokjes (of verse tomaten ontvellen en in blokjes snijden)
2 eetlepels olijfolie traditioneel
peper
Voor de pesto
30 gram rucola, boerenkool of basilicum
1 handje noten
1 teentje knoflook
Olijfolie extra vierge
4 eetlepels geraspte kaas 🧀
👨🏻🍳 Bereidingswijze
Snipper de ui en snijd de knoflook in kleine stukjes. Snijd alle groenten grof. Verhit de olijfolie in een soeppan.
Fruit de ui hierin in ongeveer vijf minuten en voeg hierna de knoflook, peper en de kruiden toe. Schep alles goed door elkaar.
Voeg de bouillon en de tomatenblokjes toe en laat het 20 minuten pruttelen op een lage warmtebron.
Maak ondertussen de pesto door alle ingrediënten behalve de olie te malen in een keukenmachine.
Voeg dan zoveel olijfolie toe dat er een gladde massa ontstaat. Schep de pesto in een kommetje.
Rasp meteen wat kaas en doe dit tevens in een kommetje.
TIP: De pesto en/of kaas zijn niet per se nodig. Ook zonder de pesto en kaas is deze soep heerlijk. Je kunt ook pesto uit een potje toevoegen wanneer je dit hebt staan.
Geniet ervan!😋