Hoe blijf je fit tijdens de coronaquarantaine?

Naast scholen, restaurants en kroegen hebben ook fitnesscentra, sportclubs en zwembaden inmiddels hun deuren gesloten. Als het even kan, moeten we zoveel mogelijk binnen blijven. Maar hoe zorgen we als huismussen nou dat we tot 6 april en mogelijk 1 juni fysiek én mentaal een beetje fit blijven?

Ben je gewend om een aantal keer per week naar de sportschool te staan? Dan is het voor jou vast een flinke domper om niet meer je gebruikelijke gewichten te liften of de sport te beoefenen bij je vereniging. Gelukkig zijn er ook een hoop manieren om thuis te zorgen dat je fit blijft. Naast je fysieke gesteldheid is het ook is belangrijk om mentaal en geestelijk fit te blijven. Plezier, lol en contact te houden met je sociale omgeving speelt daarin een grote rol.

Blijf in beweging
Waarom is het belangrijk om juist nu veel te blijven bewegen?
Minder bewegen zorgt ervoor dat uw spierkracht afneemt en uw conditie minder wordt. Daar kunt u last van hebben in uw dagelijkse activiteiten. Ook wordt het risico dat u valt groter. Stilzitten is slecht voor het afweersysteem. Het is belangrijk om in een zo goed mogelijke conditie te zijn voor het geval u het coronavirus oploopt.

Wat kunt u wel doel, juist nu?
Door te oefenen en in beweging te blijven krijgt u sterkere spieren en bouwt u extra reserves op. Zoek alternatieven om te blijven bewegen. Dat sportgelegenheden dicht zijn is geen excuus om dan maar drie weken lang je zuurverdiende progressie op te geven. Ook binnenshuis zijn er genoeg mogelijkheden om je lichaam in vorm te houden. Met een beetje creativiteit kom je een heel eind. Probeer elke dag tenminste een half uur matig intensief te bewegen. Doe ook oefeningen om sterker te worden. Kijk op de website bij thuis workouts voor inspiratie.

Eet Gezond
Voor een goede weerstand is het belangrijk om gezond te eten en voldoende te drinken. Eet daarnaast producten waar veel eiwitten in zitten om uw spieren sterk te houden, bijvoorbeeld zuivel, vlees, vis.

10 tips om in beweging te blijven:
1. Doe spierkrachtoefeningen
2. Loop zoveel mogelijk
3. Sta elk half uur even op (zet eventueel een timer of wekker)

4, Beweeg elke dag met een filmpje op de website of Nederland in beweging
5. Werk in de tuin als het zonnetje schijnt
6. Doe een voorjaarschoonmaak
7. Neem zo vaak mogelijk de trap
8. Ga klussen
9. Dans door de kamer. Spring en hinkel als dit mogelijk is
10. Doe mee aan de challenges op onze site!

Zie hieronder op de posters nog wat extra informatie! Zet hem op!!!
BRON: RIJNSTATE