Gezond recept: Penne met avocadopesto
Het is belangrijk om gezond te blijven eten Esther Houwer van diëtistenpraktijk Juce deelde dit lekkere recept.
Ingrediënten (voor 2 personen):
-150 gram volkoren penne
-40 gram Parmezaanse kaas
-1 teen knoflook
-1,5 rijpe avocado’s
-1/2 citroen
-15 gram basilicum
-20 gram pijnboompitten
-250 gram cherrytomaten
-2 handjes rucola
Bereiding
1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Rasp de Parmezaanse kaas. Pers de knoflook.
3. Schep het vruchtvlees uit de avocado’s. Doe dit in een keukenmachine samen met de Parmezaanse kaas, het sap van de halve citroen, de basilicum, de pijnboompitten, de knoflook en een flinke snuf peper en zout. Meng tot een romige pesto.
4. Snijd de tomaatjes doormidden.
5. Roer de avocadopesto door de penne.
6. Verdeel de rucola over de borden en schep hier de penne op.
7. Maak af met de tomaatjes en eventueel nog wat Parmezaanse kaas.
8. Serveer eventueel met rauwkostsalade.
Eet smakelijk!
Diëtistenpraktijk Juce
www.jucevoedingenleefstijl.nl
E: esther@jucevoedingenleefstijl.nl